A journey of a thousand miles must begin with a single step

 
 

Bed on fire

 
 
Jag fotade syrran för någon dag sedan till ett skolarbete, världens finaste.
Och jag tycker att Ralf ska vinna finalen i Melodifestivalen, tjoho! Hoppas att ni mår bra.

Dr. Martens

 
Ett ord - äntligen!

Angels are calling

 
Fina Alva ville ha receptet på bananmuffinsen jag lade ut tidigare och jag använde mig helt enkelt av Lindas recept.
 
Bananmuffins
2 mogna bananer
100 gram smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil eller filmjölk
 
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda banan, margarin och socker till en pösig smet.
3. Vispa i äggen, ett i taget.
4. Rör i gräddfilen.
5. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och rör i smeten.
6. Fördela smeten i muffinsformar.
7. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
 
Lätt att göra och riktigt goda dessutom! Till fyllningen gjorde jag vanlig chokladmousse på Marabous mjölkchoklad och en chokladfrosting.

Våga stå upp för dig själv!

irisapfel
 
För någon vecka sedan ramlade jag över den här texten och den här kvinnan, Iris Apfel. Hon är en rätt gammal men glad stilikon på snart 90 år om jag själv räknat rätt. Författaren Elsa Bodin till texten skriver att Apfel tycker så här: "Iris menar att folk väljer en trendig klädstil över en personlig sådan för att de inte vet vilka de är. Eftersom stil handlar om att uttrycka vem man är måste man först definiera vem man är för själv. Kanske är det just därför Iris ålder har så stor betydelse i den roll hon spelar som stilikon idag. Hon har levt så pass länge att hon vet vem hon är. För henne handlar det inte längre om att finna sig själv genom sin klädstil. Det har hon redan gjort och nu använder hon istället kläderna för att uttrycka vem hon är.".
Iris anser också att mode handlar mer om mod än att följa säsongens trend. Mode är något där man kan uttrycka sig själv och visa andra vem man är. Och det här mina vänner tycker jag är så jäkla bra uttryckt av kloke 90-åringen som antagligen fått otroligt många blickar dragna till sig men fortfarande står upp för sig själv, just därför att hon vet vem hon är.
 
Det är precis så här mode borde vara - alla borde vara sig själva och välja kläder utefter vem man är istället för att följa andras trender för att "försvinna" i mängden. Så till er alla där ute som inte vågar - stå upp för dig själv och var stolt över det! Ta reda på vem du är och gå mot strömmen istället för att flyta med.

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude.

 
 
Bananmuffins med chokladfyllning och chockladfrosting. Både fyllningen och frostingen blev för lösa, men jag hoppas att de smakar gott. Nu ska jag ägna kvällen åt labrapportskrivning och franskaplugg. Ha det fint!

Födelsedagsfirande

 
Igår överraskade vi vår fina vän Sara som fyllt hela 18 år. Vi firade med trerätters middag och bastumys. Här hela gänget, Victoria, Narisa, Sara där bakom ljusen, Kajsa, Veronica och Jenna.
 
 
Victoria och Narisa
 
 
Kajsa, Virre och Jenna
 
 
Födelsedagsbarnet Sara. En mycket trevlig kväll och nu ska jag kika på ett avsnitt Gossip girl och sen sova för att ta igen lite sovtid som jag missade i helgen. Puss på er!

RSS 2.0